Hvad må bryllupskjole og vielsesring koste?

Dit bryllup vil være blandt dit livs bedste dage – eller, det er drømmen i hvert fald. Og drømmen, den kan godt være dyr. Stiller du dig ikke tilfreds med borgerlig vielse, der rundes af med et stille kaffeselskab hjemme på matriklen, begynder prisen for brylluppet at stige. Da mange par står midt i at købe fast ejendom og gøre klar til det første barn, samtidig med at de planlægger vielse, reception og fest, ryger pengene i mange retninger. Her får du en oversigt over de tungeste poster ved planlægning af bryllup, som du kan budgettere ud fra.

Skal ringen op i karat?

Bare det at prioritere penge brugt på brylluppets enkelte dele er en kunst. Vielsesringe kan svinge fra ca. 3.000 kr. for en nogenlunde kvalitet og opefter for evigt. Ringene skiller I jer aldrig af med og kommer sandsynligvis til at gå med ofte, så her skal I ikke frygte at spendere lidt, og det behøver ikke ske på bekostning af festen, som jo også glæder andre end jer selv.

Du kan let få råd til ringe i omegnen af 20-30.000 kr. med et kviklån, men det kan betyde en ekstra post på budgettet i en rum tid fremover, hvis du stadigvæk overvejer at låne penge, kan du finde en oversigt over, hvilke muligheder du har på kviklanet.dk. Så kommer I op i karat og får andet end blot hvidgule diamanter.

Skræddersyet eller masseproduceret?

Gider du ikke have din mors mølædte bryllupskjole på, kan du få en billig en for omkring 5.000 kr., men også her er der drastiske prisskift, afhængigt af om det er en designerkjole eller ej. For en designerkjole kan du godt komme ud for at nå omkring de ca. 15.000 kr., og da skrædderen ikke får syet sådan en sammen over natten, er det en post i jeres bryllup, I meget tidligt skal tage stilling til. Kjolen bliver det første lod på vægtskålen, hvis vægt I skal afgøre.